Topanito Mezcal Artesanal 100% Salmiana
Popis
Topanito Mezcal Artesanal vydal v roku 2022 sériu mezcalov vyrobených z rôznych vzácnych, divo rastúcich agáv. Toto plnenie do fliaš je vyrobené výhradne z agáve Salmiana, ktoré sa vyskytujú prevažne na vysočinách stredného Mexika. Dozrievajú tam až 25 rokov.
Chuť a vôňa
medeukalyptusmedovka |
---|
Topanito Mezcal Artesanal 100% Salmiana má výnimočne ovocnú vôňu, ktorá je charakteristická najmä hviezdicovým ovocím, medovým melónom, broskyňovým ľadovým čajom a kandizovaným zázvorom. V pozadí kytice obsahuje aj dojem čierneho čaju, medu a jemných pražených tónov. Na podnebí brandy z agáve dokonale vyvažuje sladké tóny ľadového čaju, medu a broskyne s kyslým citrusom, melisou, maté, eukalyptom a trochou dymu.
Mnohostranný mezcal s mimoriadnym chuťovým profilom, ktorý vás pozýva vychutnať si ho čistý!
TOPANITO
Mexickí Aztékovia nazývali domov ich bohov "Topan" a opísovali Tequilu ako a “Dar z neba”. Topanito vzniká v renomovanom liehovare Casa Maestri v mexickom meste tequily, Jalisco, z majstrovskej ruky Michaela Maestriho. Topanito dáva veľký význam tradičným procesom, ktoré sú vykonávané s dôrazom na detail. Pomalé varenie časti agávových sŕdc v tehlových peciach (hornos), fermentácia prírodnými kvasnicami alebo dvojitá "jednodávková" destilácia v moderných medených destilačných prístrojoch sú súčasťou tohto výrobného postupu, ktorý umožňuje výnimočnú kvalitu a autentickú vôňu agáve.
Čo ďalej?
Chceli by ste túto tequilu/mezcal ochutnať? Výborne! Pridajte si ju do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie tequily a mezcaly v našej ponuke.<
Recenzie a hodnotenie
Topanito je výrobca ponúkajúci rad autentických vysokokvalitných tequil a mezcalov vytvorených pre milovníkov sofistikovaných mexických destilátov priamo v Mexiku. Je to značka pomeru ceny a kvality pre 100% liehoviny na báze agáve, ktorá ponúka skvelú kvalitu za primeranú cenu. Topanito bolo založené z dôvodu nedostatku schopnosti dlhodobo poskytovať kvalitnú 100% agávovú tequilu za rozumnú cenu pre sektor gastronómie.