Mathilde Liqueur Poire
Popis
Ovocné likéry Mathilde sú ručne vyrábané francúzske likéry. Likéry Mathilde sú úplne prírodné - nikdy do nich nie sú pridané žiadne stabilizátory ani konzervačné látky.
Seattle Southside
- 60 ml Mathilde Poire
- 60 ml Citadelle Original Gin
- 30 ml šťava z citróna
Všetky ingrediencie vložte do šejkra (alebo do zaváraninového pohára, ak doma nemáte šejker) spolu s ľadom a dôkladne miešajte aspoň 10 sekúnd. Preceďte do "coupe" pohára a ozdobte čerstvou mätou.
Na výrobu Mathilde Poire sa používa hruška Bon-Chretien Williams, nazývaná aj Bartlett. Po dozretí sa môže pochváliť zlatistou šupkou a veľmi chutnou a šťavnatou dužinou. Aby sa z hrušiek vyťažilo čo najviac, plody sú lisované do šťavy, ktorá sa pred finálnou destiláciou nechá vykvasiť.
Hruškový destilát je následne zvýraznený nádychom duly, hruškovitého ovocia s intenzívnou vôňou. Tento konkrétny krok zintenzívni chuť hrušiek. Týždenný proces macerácie zaisťuje, že následne vzniká čerstvý a šťavnatý hruškový likér.
O značke
Ovocné likéry Mathilde sú ručne vyrábané francúzske likéry. Dnes spoločnosť Maison Ferrand starostlivo dohliada na výrobu likérov Mathilde a snaží sa rok čo rok odovzdávať svoj "Savoir-faire". Poľnohospodári, ktorí pestujú ovocie pre Mathilde, sa riadia tradičnými poľnohospodárskymi technikami a zbierajú iba to najčerstvejšie ovocie v najvyššej zrelosti, aby boli zachytené tie najvýraznejšie chute.
Výsledkom je luxusný likér z Francúzska, úžasne prispôsobiteľný na miešanie do kokteilov, používanie pri pečení a varení tak, ako to robili naše staré mamy, na polievanie ovocia a dezertov, miešanie so sódou a mnoho ďalších variácií.
Likéry Mathilde sú úplne prírodné - nikdy do nich nie sú pridané žiadne stabilizátory ani konzervačné látky.
Technika výroby každého likéru Mathilde je špecifická pre konkrétnu odrodu ovocia. Pre Mathilde Péche, Cassis a Framboise sa likéry vyrábajú z macerovaním čerstvého ovocia, aby sa získali všetky ich arómy a chute. Mathilde Poire získava svoju typickosť destiláciou svojich ingrediencií v kotlíkových destilačných prístrojoch. Pri výrobe všetkých likérov Mathilde sa plody niekoľko týždňov macerujú v alkohole pod dohľadom výrobného tímu, ktorý každý z týchto macerátov niekoľkokrát denne starostlivo premieša. Ovocie sa po dokončení procesu odstráni a pridá sa malé množstvo filtrovanej vody, aby sa postupne znižovalo percento alkoholu.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento likér ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie likéry v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Ovocné likéry Mathilde sú ručne vyrábané francúzske likéry. Dnes spoločnosť Maison Ferrand starostlivo dohliada na výrobu likérov Mathilde a snaží sa rok čo rok odovzdávať svoj "Savoir-faire". Poľnohospodári, ktorí pestujú ovocie pre Mathilde, sa riadia tradičnými poľnohospodárskymi technikami a zbierajú iba to najčerstvejšie ovocie v najvyššej zrelosti, aby boli zachytené tie najvýraznejšie chute.
Výsledkom je luxusný likér z Francúzska, úžasne prispôsobiteľný na miešanie do kokteilov, používanie pri pečení a varení tak, ako to robili naše staré mamy, na polievanie ovocia a dezertov, miešanie so sódou a mnoho ďalších variácií.