Mathilde Liqueur Cassis
Popis
Ovocné likéry Mathilde sú ručne vyrábané francúzske likéry. Likéry Mathilde sú úplne prírodné - nikdy do nich nie sú pridané žiadne stabilizátory ani konzervačné látky.
Kir Royal
- 15 ml Mathilde Cassis
- Champagne na doliatie pohára
Do pohára na stopke nalejte Mathilde Cassis a dolejte Champagne. Ozdobte čerstvou malinou a citrónovou kôrou.
Cassis alebo čierna ríbezľa je už od 18. storočia označovaná ako „elixír života“. Likér sa už desaťročia vyrába vo viacerých regiónoch Francúzska. Niektoré z najlepších bobúľ čiernych ríbezlí sa nachádzajú v Burgundsku a nazývajú sa Noir de Bourgogne a sú používané podobne ako aj bobule z údolia Loiry, nazývané Royal de Neapol.
Čierne ríbezle majú vynikajúce aromatické vlastnosti a sú považované za najchutnejšie čierne ríbezle na jedenie. Používané sú aj Royal de Naples, ktoré majú jemnú, sladkú chuť. Pre likér Cassis sa používa dlhá doba lúhovania, aby sa zabezpečila dokonalá rovnováha medzi alkoholom a ovocím. Na záver sa pomaly pridáva voda a cukor na dokončenie výroby.
O značke
Ovocné likéry Mathilde sú ručne vyrábané francúzske likéry. Dnes spoločnosť Maison Ferrand starostlivo dohliada na výrobu likérov Mathilde a snaží sa rok čo rok odovzdávať svoj "Savoir-faire". Poľnohospodári, ktorí pestujú ovocie pre Mathilde, sa riadia tradičnými poľnohospodárskymi technikami a zbierajú iba to najčerstvejšie ovocie v najvyššej zrelosti, aby boli zachytené tie najvýraznejšie chute.
Výsledkom je luxusný likér z Francúzska, úžasne prispôsobiteľný na miešanie do kokteilov, používanie pri pečení a varení tak, ako to robili naše staré mamy, na polievanie ovocia a dezertov, miešanie so sódou a mnoho ďalších variácií.
Likéry Mathilde sú úplne prírodné - nikdy do nich nie sú pridané žiadne stabilizátory ani konzervačné látky.
Technika výroby každého likéru Mathilde je špecifická pre konkrétnu odrodu ovocia. Pre Mathilde Péche, Cassis a Framboise sa likéry vyrábajú z macerovaním čerstvého ovocia, aby sa získali všetky ich arómy a chute. Mathilde Poire získava svoju typickosť destiláciou svojich ingrediencií v kotlíkových destilačných prístrojoch. Pri výrobe všetkých likérov Mathilde sa plody niekoľko týždňov macerujú v alkohole pod dohľadom výrobného tímu, ktorý každý z týchto macerátov niekoľkokrát denne starostlivo premieša. Ovocie sa po dokončení procesu odstráni a pridá sa malé množstvo filtrovanej vody, aby sa postupne znižovalo percento alkoholu.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento likér ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie likéry v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Ovocné likéry Mathilde sú ručne vyrábané francúzske likéry. Dnes spoločnosť Maison Ferrand starostlivo dohliada na výrobu likérov Mathilde a snaží sa rok čo rok odovzdávať svoj "Savoir-faire". Poľnohospodári, ktorí pestujú ovocie pre Mathilde, sa riadia tradičnými poľnohospodárskymi technikami a zbierajú iba to najčerstvejšie ovocie v najvyššej zrelosti, aby boli zachytené tie najvýraznejšie chute.
Výsledkom je luxusný likér z Francúzska, úžasne prispôsobiteľný na miešanie do kokteilov, používanie pri pečení a varení tak, ako to robili naše staré mamy, na polievanie ovocia a dezertov, miešanie so sódou a mnoho ďalších variácií.