Amrut Kadhambam Single Malt Whisky, GIFT
Popis
Amrut Kadhambam je indická whisky, ktorá zrie vo viacerých druhoch sudov, vďaka čomu v nej môžete objavovať unikátnu kombináciu chutí a aróm.
Chuť a vôňa
kakaozázvorpomarančkaramelhroznosladké drievkokari |
---|
V jazyku Tamil, jednom z dialektov v Indii, slovo kadhambam znamená "zmes" alebo "kombinácia", čo úplne presne vystihuje aj túto whisky. Je to single malt, ktorý zrel v bourbonových sudoch pred tým, ako bol premiestnený do ex-oloroso sudov. Z nich jeho cesta potom pokračuje do sudov po brandy a na záver strávi nejakú dobu ešte v sudoch po rume.
Každý zo sudov hrá svoju dôležitú rolu, aby sa na záver cesty tejto whisky spojili do jednej ušľachtilej a unikátnej whisky.
Štýl: bohatý, ovocný
Farba: jantár s odleskami bronzu
Vôňa: ovocná, hrozno, kandizovaná pomarančová kôra, sladké drievko, karamel, sladké kari, zázvor, lesný med, kakao, bylinky
Chuť: jemný a strohý začiatok sa náhle rozbehne do explózie korenín ako zázvor, zelené korenie, chilli, za nimi nasledujú pomaranč, čokoláda, hrozno, rum, slivky, neskôr sa objavujú tóny čiernych olív
Záver: dlhý, štipľavý, práškové uhlie, kakao
Indická destiléria Amrut funguje od roku 1948 a je prvým producentom single malt whisky, ktorý má certifikáty na export do Európskej Únie. Sídlo Amrut leží v pomerne teplej klíme, čo sa odráža aj na zrení ich whisky - po troch rokoch zrenia stratí jeden sud až 145 litrov zo svojho obsahu. To je daň za jedinečné a špecifické vlastnosti, ktorými ich whisky oplývajú.
Čo ďalej?
Chceli by ste túto whisky ochutnať? Výborne! Pridajte si ju do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie whisky a whiskey v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Články
Indická whisky Amrut: ktoré fľaše sa oplatí ochutnať?
Spoločnosť Amrut Distilleries bola založená v roku 1948 v juhoindickom meste Bangalúr. Pôvodne sa zameriavala na výrobu rumu a brandy, neskôr však začali experimentovať s vytváraním vlastného sladu na výrobu whisky. Dnes destiléria pracuje s jačmeňom tej najvyššej kvality, ktorý rastie na úpätí Himalájí, v oblastiach Punjab, Haryana a Rajasthan.