Žufánek Jablkovica z dubového sudu
Chuť a vôňa
vanilkajablko |
---|
Jablkovica zrela v bielych dubových sudoch po dobu 18 mesiacov. Z nich získala svoju farbu, jemnosť, nasladlosť a ľahký vanilkový tón.
V roku 2018 Žufánek uviedol na trh naši prvú jablkovicu ročníku 2017, destilát z drtených jabĺk. Polovicu jabĺk vymoštovali (vylisovali šťavu), tú prekvasili, vydestilovali a na takmer dva roky uložili do dubových sudov. Vznikol klasický Calvados, ale nemôže byť takto pomenovaný, keďže označenie Calvados môže niesť iba jablčná pálenka z francúzskej časti Normandie (podobne ako Champagne).
Čo ďalej?
Chceli by ste tento ovocný destilát ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie ovocné destiláty v našej ponuke.