Rum-Bar Gold, 4 Y.O. + Monin Almond + Pierre Ferrand Dry Curaçao
V sete nájdete 3 produkty
Rum-Bar Gold je zmes rumov destilovaných a zrejúcich vo Worthy Park Estate. Všetky rumy v tomto blende zrejú minimálne 4 roky v sudoch z amerického bieleho dubu, v ktorých bol predtým bourbon. Rum-Bar Gold sa destiluje v medených kotloch od škótskej spoločnosti Forsyths. Tropické zrenie priamo v destilérii prispieva k zrelosti rumu a jeho plnej chuti.
Aróma: Vo vôni nájdete ovocné tóny banánu, horkého jablka a tropického ovocia.
Chuť: Sladkosť vanilky sa spája s tropickým ovocím. Zrenie v amerických sudoch tiež odhaľuje tóny dubu a melasy.
Záver: Je plný a suchý s nádychom eukalyptu.
Ocenenia
Tento ešte celkom mladý rum už získal niekoľko ocenení, okrem iného získal zlato na The Spirits Business Masters (Veľká Británia) v rokoch 2018 a 2019 a tiež zlato na Nemeckom Rumfestivale v Berlíne v rokoch 2017 a 2018.
O destilérii Worthy Park
Worthy Park sa nachádza v srdci Jamajky, ďaleko od turistov a piesočnatých pláží. Destiléria leží medzi kopcami v údolí Louisas. Worthy Park je synonymom pre autentický a tradičný jamajský rum. Od roku 1720 sa tu pestuje cukrová trstina a vyrába sa tu cukor. Rodina Clark, ktorá vlastní Worthy Park od roku 1918, sa v roku 2004 rozhodla vyvinúť nový rad jamajského rumu s vysoko kvalitnými ingredienciami - Worthy Park. O rok neskôr bola destiléria prestavaná a v roku 2007 bola uvedená na trh značka Rum-Bar, ktorá je stelesnením typického jamajského štýlu.
Worthy Park sa môže ako jedna z posledných veľkých destilérií pýšiť označním ich rumov ako Single Estate Rum. Znamená to, že celý proces výroby prebieha priamo vo Worthy Parku - od pestovania cukrovej trstiny, cez destiláciu až po zrenie v sudoch a plnenie do fliaš.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.
Pierre Ferrand Dry Curaçao je založený na receptúre z 19. storočia a vyrobený bol po konzultácií s historikom koktejlov Davidom Wondrichom. Každý klasický koktejl si vyžaduje klasické likéry a žiadny likér nie je klasickejší, ako práve Pierre Ferrand Dry Curaçao. Ide o tradičné "triple sec". Kôra pomarančov bola miešaná s koňakom značky Pierre Ferrand. Výsledkom je bohatý, komplexný a vyvážený likér, ktorý každému koktejlu, šumivému nápoju či punčom dodá na sofistikovanosti. Je tiež vynikajúci na priame vychutnávanie či s ľadom.
Farba: Tmavozlatá.
Vôňa: Sladká citrusová, mandarínky, pomaranče, citrónová kôra, vanilka.
Chuť: Príjemne sladká, dokonale vyvážená, pomarančová kôra, vanilka, kvetové tóny, škorica, čierne korenie, náznak dubového dreva.
Zakončenie: Dlhé, čisté, pomarančová kôra, dotyk korenia.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento likér ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie likéry v našej ponuke.
Monin Orgeat - Mandľa dokonale zachytáva pravú a nezameniteľnú mandľovú chuť a arómu. Vyrába sa z vybraných surovín a čistého trstinového cukru. Tento sirup ponúka výnimočnú všestrannosť pri vytváraní špeciálnych nápojov, koktejlov či iných sladkých dezertov.
Čo ďalej?
Chceli by ste toto nealko ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie nealko v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Worthy Park sa môže ako jedna z posledných veľkých destilérií pýšiť označním ich rumov ako Single Estate Rum. Znamená to, že celý proces výroby prebieha priamo vo Worthy Parku - od pestovania cukrovej trstiny, cez destiláciu až po zrenie v sudoch a plnenie do fliaš.
Okrem rumov značky Worthy Park destiléria vyrába tiež značky Rum-Bar, ktorá je stelesnením autentického jamajského rumu.