Predstavujeme Planteray (Plantation) Cut & Dry
Maison Ferrand a West Indies Rum Distillery nám oznámili svetovú premiéru Planteray Cut & Dry, remeselne vyrobeného rumu 100 % z Barbadosu, infúzovaného miestne získaným kokosom. Tento rum je zároveň prvý pod novým obchodným názvom, Planteray, ktorý nahradil pôvodný názov Plantation.
Cut & Dry bol oficiálne predstavený na tlačovej konferencii, ktorá sa konala v West Indies Rum Distillery (WIRD) a na ktorej boli prítomní miestni novinári.
Poďme sa ale pozrieť bližšie na to, čím si práve Cut & Dry zaslúžil byť prvým produktom pod novým názvom a čím je výnimočný.
Planteray Cut & Dry - Barbadoský rum, barbadoský kokos
Vytvorenie Cut & Dry bolo výsledkom štyroch rokov experimentovania na dosiahnutie dokonalého zoskupenia prirodzenej infúzie kokosu z lahodného barbadoského rumu. Na zachytenie podstaty Barbadosu, kolísky rumu, sa WIRD spojil s miestnymi poľnohospodármi, ktorí pestujú kokos po celé generácie.
“Partnerstvo s miestnymi farmármi kokosu zároveň oslavuje bohatú históriu Barbadosu," hovorí Andrew Hassell, generálny riaditeľ WIRD. "Destiléria je oporná časť miestneho rumového priemyslu už viac ako 130 rokov, a je našou povinnosťou podporovať našu komunitu. Sme hrdí, že získavame melasu a kokos na výrobu Planteray Cut & Dry z miestnych zdrojov, vďaka čomu hovoríme o skutočnom produkte z Barbadosu." Cieľom WIRD je zabezpečiť, aby bol Cut & Dry vždy 100 % barbadoským produktom.
Jeden kokos v každom litri Cut & Dry
Všetky kokosy sú zbierané až ako dokonale zrelé. Biela dužina kokosu je starostlivo nakrájaná a sušená, zachovávajúc čistú chuť kokosu. Následne je infúzovaná do rumov z Barbadosu, kde mieša bohaté chute rumu s tropickou chuťou čerstvých farmárskych kokosov. Pri výrobe neexistujú žiadne skratky - na výrobu litra Cut & Dry je potrebný jeden kokos.
Celá výroba trvala viac ako 4 roky, pričom bolo vyskúšaných 97 rôznych receptov, aby dosiahli dokonalosť pri zapracovaní prírodnej dužiny kokosu. Na dodanie dostatku kokosov pre export boli potrebné ďalšie 2 roky, pričom Alexander Gabriel majiteľ a majster blender Maison Ferrand a West Indies Rum Distillery vyhlásil .“nie sme schopní vyrábať veľké množstvá, pretože Cut & Dry je vyrobený ručne a je závislý na raste kokosov, ktorý nemožno urýchliť. Príroda musí robiť svoju prácu."
Cut & Dry je skutočne výnimočný rum, ktorého výnimočnosť začína už na kokosových farmách, pokračuje spôsobom výroby a je zakončená degustáciou, kde každý kto ochutná zacíti neodolateľne hladký rum, s tropickými tónmi a infuzovaným kokosom. A práve vďaka jeho výnimočnosti sa stal 1. rumom pod značkou Planteray.
Degustácia
Vôňa: Intenzívna, začína na bielej dužine kokosu s tónmi vanilky, škorice a sezamového oleja.
Chuť: Zaoblená, ponúka kokosové mlieko, vanilku, banán a zelený zázvor, s jemnými dotykmi melasy a čerstvých bylinných tónov.
Dlhý záver: Dlhý na kokose, korení a vanilke.
Tip na koktail: Piña colada
- 60 ml Planteray Cut & Dry
- 15 ml Cachaça
- 105 ml ananásového džúsu
- 22,5 ml kokosovej smotany
- 15 ml z čerstvej limetkovej šťavy
- 7,5 ml smotany
Všetky ingrediencie spolu poriadne pretrepte v shakeri. Nalejte do vyššieho pohára, ozdobte plátkom ananásu, slamkou a môžete podávať.