Nestihli ste objednať, aby vám kvalitný alkohol dorazil do víkendu? Nakúpte priamo na predajni alebo si vytvorte rezerváciu na predajňu cez detail produktu a my vám tovar na predajniach nachystáme ešte dnes.
Ste tu
Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO

Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO

(0 recenzií)
69%
Kód: 794 + 564 + 871 + 497 + POS094
Momentálne nedostupné
85,10 €
70,91 € bez DPH
102,56 €
Ušetríte 0,00 € / ks
alebo sa zaregistrujte
Pridať medzi obľúbené Medzi obľúbené

V sete nájdete 5 produktov

Ušetríte 17,46 €
1x
Plantation 3 Stars
0.7 L
41.2%
16,27 €
18,70 €
1x
16,90 €
18,90 €
1x
26,01 €
29,90 €
1x
25,90 €
29,90 €
1x
Plantation - guma na bar
Plantation - guma na bar
17,48 €
19,00 €

Vyskúšajte vyšší rad a spoznajte ešte lepšiu chuť

Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
39,90 €
49,90 €
5
(37 recenzií)
Plantation XO 20th Anniversary, GIFT
Detailný popis produktov v sete

Plantation 3 Stars bol vyvinutý ruka v ruke s barmanmi a svetoznámymi historikmi.

Plantation 3 Stars je poctou trom hviezdam Karibiku s ocenenou zmesou troch základných regionov, Barbados, Jamajka a Trinidad. Barbados dodáva bohatosť spolu s vyváženou chuťou, Trinidad dodáva trávnaté tóny s jemnosťou a Jamajka poskytuje dôraznú štruktúru poháňanú tropickým ovocím.

Vôňa: Jemné tóny medu, káva, kakaové bôby, korenie na pečenie, vanilka, klinčeky.

Chuť: Sušienky, ľahké horko sladké chute korenia, pivo, horká čokoláda, opečené marshmallow, trávnaté byliny.

 

Ocenenia: The spirits business rum and cachaca masters - 2024- gold

                  San Francisco world spirits competition- 2023- double gold

                  The ultimate awards - 2023- 4,5*

                  Bevarge testing institute - 2023- gold

                  Ultimate spirits challenge - 2023 - 95 bodov

                  Finalista -  great value

 

 

Technologické parametre

VLASTNOSTI KATEGÓRIA: Barová klasika

ABV: 41,2 % alk./obj.

Pôvod:  Barbados: West Indies Rum Distillery – Jamajka: Long Pond Distillery – Trinidad: Trinidad Distillers Ltd.

Surový material: Melasa

Fermentácia:  Barbados a Trinidad: 72 hodín Jamajka: 2 týždne

Destilácia: Barbados: Twin Column & Pot still - Jamajka: Pot Still (John Dore) - Trinidad: Column Still

Prchavé zlúčeniny: 285 g/hl AA

Obsah pridaného cukru: 8 g/l


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Zmes 1-3 ročných twin column a pot still rumov z Barbadosu, rodiska rumu a 10-15 ročného pot still funku riadeného jamajského rumu. Produkuje bohatý, intenzívny a hladký rum s neuveriteľnou štruktúrou, vďaka čomu je ideálnym spoločníkom pre klasické starnuté rumové koktaily aj samostatné pitie.

Vôňa: Klinček, pečená višňa, škorica, , čierny čaj, drevitá.

Chuť: Ovocná, biele hrozienka, sušený ananás, korenená paprika

Záver: Suchý a ovocný

Ocenenia: Beverage Testing Insitute - 2023 - Gold Ultimate Spirits Challenge - 2023 - 93 Points - Great Value
Bartenders Brand Awards - 2022 - Taste & Value Gold
San Francisco World Spirits Competition - 2022 - Double Gold

 

Barbados 

Príbeh rumu sa začína na Barbadose, ktorý je kolonizovaný Anglickom. Od roku 1627 bol Barbados pôvodcom pestovania cukrovej trstiny v Karibiku. Rum si získal srdcia ostrovných námorníkov, neskôr anglických námorníkov. Legenda hovorí, že keď sa námorníci vrátili do Anglicka, ponúkli rum ako darček, aby dokázali, že skutočne prekročili oceán. Nesporným rodiskom rumu je Barbados ostrov posiaty veternými mlynmi, ktoré sa používali na drvenie cukrovej trstiny pre extrahovanie šťavy. Cukrovarnícky priemysel klesá, ale ostrov naďalej produkuje vynikajúce rumy, ktoré sa vyznačujú tradičnými miestnymi metódami.  Špeciálna fermentačná technika prepožičiava miestnym liehovarom bohaté a aromatické arómy.

Technologické parametre:

Pôvod: Barbados a Jamajka
Surový materiál: Melasa
Fermentácia: Barbados: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Twin Column and Pot Still
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Starnutie: Zmes Barbadosu vo veku 1 až 3 roky sa zmieša s jamajský pot stillom vo 10 až 15 rokov.
Množstvo pridaného cukru: 15 g / l

 


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáži (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.


Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

Chivas-XV-heritage-2

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.

 


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Planteray O.F.T.D. rum je pohľad na klasický overproof rum s kombináciou rumov Guyana, Jamajka a Barbados fľaškovaných na 69 % ABV. Sedem chlapov posadnutých rumom sa zúčastnilo tohto maratónskeho experimentu, aby definovali kľúčové prvky overproof rumu. Alexandre Gabriel a jeho tím vyvinuli viac ako 1000 vzoriek na vyskúšanie a tím sa spojil, aby si vybrali svoj obľúbený základ pre dokonalý rumový kokteil. Vedeli, že našli víťaza, keď jeden z nich zvolal „Oh, F***, to je chutné!“ OFTD oficiálne znamená Old Fashioned Traditional Dark, no legendárni „rumoví bratia“ poznajú skutočné tajomstvá tohto jedinečného receptu.

Vôňa: Intenzívna, káva, pomaranč, slivky, džem, hľuzovky.

Chuť: Oriešky, karamel, čokoláda, škorica, vanilka, hrozienka, melasa, muškátový oriešok.

Záver: Dlhý a pretrvávajúci s horkou čokoládou, klinčekmi a karamelom.

Technologické parametre:

Kategória: Barová klasika

ABV: 69 % alk./obj.

Pôvod: Barbados – West Indies Rum Distillery Jamajka – Long Pond Distillery Guyana – Demerara Distillers Ltd

Suroviny: Melasa

Fermentácia: Barbados: 72 hodín Jamajka: 2 týždne Guyana: 1 týždeň

Destilácia:: Barbados – Twin Column & Pot still Jamajka – Pot Still (John Dore) Guyana – Pot Still Port Mourant

Prchavé zlúčeniny: 200 g/hl AA

Karamel z trstinového cukru: Medzi 0 % a 0,1 %


Príbeh rumu sa začína na Barbadose, ktorý je kolonizovaný Anglickom. Od roku 1627 bol Barbados pôvodcom pestovania cukrovej trstiny v Karibiku. Rum si získal srdcia ostrovných námorníkov, neskôr anglických námorníkov. Legenda hovorí, že keď sa námorníci vrátili do Anglicka, ponúkli rum ako darček, aby dokázali, že skutočne prekročili oceán. Nesporným rodiskom rumu je Barbados ostrov posiaty veternými mlynmi, ktoré sa používali na drvenie cukrovej trstiny pre extrahovanie šťavy. Cukrovarnícky priemysel klesá, ale ostrov naďalej produkuje vynikajúce rumy, ktoré sa vyznačujú tradičnými miestnymi metódami.  Špeciálna fermentačná technika prepožičiava miestnym liehovarom bohaté a aromatické arómy.


História rumu

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.


Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Plantation Stiggins Fancy Pineapple bottle

Pocta postave, ktorú vytvoril Charles Dickens vo vydavateľstve Pickwick Papers, reverend Stiggins, ktorého obľúbeným nápojom bol „ananásový rum“. Kôry ananásu Victoria sú vylúhované v rume Plantation 3 Stars, ktorý sa potom ďalej destiluje. Samostatne sa ovocie ananásu vylúhuje v Plantation Original Dark Rum. Infúzia destilátu a ovocia sa nakoniec zmiešajú dokopy, čím sa vytvorí bohatý a chutný ananásový buket, zvýraznený dymovými a klinčekovými tónmi. Macerácia prebieha po dobu 3 mesiacov. 

Jamaica

V roku 1664 Oliver Cromwell poslal Williama Penna, aby zajal Hispaniolu (Haiti) pre anglickú ríšu. Ak táto misia zlyhá, skončí na Jamajke, kde odvedie Španielov z ostrova. V roku 1670 sa Španielsko vzdáva svojich práv na ostrov a Port Royal sa stáva rajom pre pirátov a zlodejov. V 17. storočí, na konci zlatého veku pirátstva, sa cukor stáva dominantnou plodinou na ostrove. V 18. storočí sa Jamajka ujala vedenia v produkcii cukru v Karibiku a stáva sa domovom pre mnohých otrokov.

Trinidad

Trinidad bol vždy dôležitým miestom na pestovanie cukrovej trstiny, pričom výroba rumu sa zachovala ako okrajová činnosť. Na konci 18. storočia pod britským vládnutím cestujú značné množstvá rumu do Anglicka, kde sa zmiešajú s inými rumami z britskej okupácie (Barbados, Demerara, Jamajka) a rodia sa „Navy Rumy“.


Technické parametre

Pôvod: Barbados, Trinidad, Jamajka
Surový materiál: melasa
Fermentácia: Barbados a Trinidad: 72 hodín
Jamajka: 2 týždne
Destilácia: Barbados: Column and Pot Still
Trinidad: Column
Jamajka: Pot Still (John Dore)
Francúzsko: Medená nádoba Ferrand
Obsah pridaného cukru: 20 g / l


História rumu

Plantation_Types+de+Rhums

Prvá písomná zmienka o existencii rumu pochádza z ostrova Barbados v roku 1647, je však isté, že výroba rumu sa odohrávala na ostrove od začiatku 17. storočia. Vo Francúzsku prichádza uvedenie rumu neskôr a to v roku 1694. Rum sa v tom čase považoval za liek. Priemerná kvalita a lacná produkcia znamenali, že rum sa prvotne konzumoval medzi otrokmi na plantáží (brandy a sherry sa považovali za príliš drahé, takže tie boli vyhradené pre osadníkov). Rum sa tiež stáva nápojom námorníkov a pirátov. Skutočný pokrok v destilačných technikách ešte neprišiel a dovtedy rum zostával len pre miestnych. Začiatkom osemnásteho storočia sa však rum šíri cez oceán do Európy a Severnej Ameriky.

Rumové odrody

Existujú dve hlavné výrobné metódy, ktoré sú pôvodom dvoch odlišných liehovín:
- „Tradičné rumy“ vyrobené z melasového základu
- „Agricole rumy“ vyrobené zo šťavy z cukrovej trstiny, ktorá bola potom fermentovaná a destilovaná.

Cru+du+Rhum+-+Production+-+VIEILLISSEMENT

Cukrová trstina

Cukrová trstina sa zberá ručne alebo strojom a potom sa, čo najskôr rozreže, rozdrví, aby sa minimalizovala degradácia cukrov obsiahnutých v trstine. Po rozomletí trstiny sa šťava extrahuje a pripravuje na kvasenie, výsledkom procesu premeny cukru na alkohol je vzniknutý kvas. Tento kvas sa následne niekoľkokrát zahrieva, aby sa extrahoval rovnaký podiel cukru a melasy pre tradičný rum.

Fermentácia

Transformácia cukru na alkohol je vyvolaná pôsobením kvasiniek. Fermentácia môže trvať od niekoľkých hodín (v prípade ľahkých rumov) po niekoľko dní (v prípade zložitejších rumov) až po niekoľko týždňov.

Destilácia

rhum-folies-chapo

Pôvodne boli všetky rumy destilované v malých bankách. Dnes sa však väčšina rumov destiluje kontinuálne v stĺpcoch. Táto moderná destilačná metóda, ktorú Kuba prvýkrát prijala v 19. storočí, umožňuje rýchlejšiu a plynulejšiu výrobu. Destilácia v kotli je stále dlhšia a ťažko zvládnuteľná, ale stále sa praktizuje na Jamajke, na Barbadose, v Svätej Lucii, na Haiti a v Guyane.

Zrenie

Po destilácii sa nový alkohol okamžite plní do fliaš alebo sa na určitý čas necháva skladovať v drevených sudoch. Najčastejšie používané v Karibiku sú mladé sudy po Bourbone (americký biely dub), ktoré dodávajú rumu vanilkové, korenené a mierne dymové tóny. Vďaka horúcemu a vlhkému podnebiu je podiel anjelov v Karibiku 3 - 4 krát vyšší ako v prípade destilátov vo Francúzsku alebo Škótsku, čo vysvetľuje ťažkosti s udržiavaním rumu v sude dlhšie ako 8 alebo 10 rokov.


Čo ďalej?

Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.

Recenzie a hodnotenie

0.0
0 recenzií
Na tento produkt ešte nebola napísaná recenzia

Články

10 najpredávanejších rumov za rok 2023
 · 4 min čítania
Rum

10 najpredávanejších rumov za rok 2023

Fascinujúci svet rumu nám aj v roku 2023 priniesol plno noviniek. Od zaujímavých zmesí chutí až po limitované edície, rumoví výrobcovia sa neustále snažia prekvapiť a obohatiť náš zážitok. Pripravili sme pre vás zoznam 10 najpredávanejších rumov za rok 2023,…
Prečítať článok
Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO
(0 recenzií)
Plantation 3 Stars + Original Dark + OFTD + Pineapple + barová guma ZADARMO
Momentálne nedostupné
85,10 €
102,56 €

Plantation Rum sa mení na Planteray Rum!
Nový názov vzdáva hold výnimočnému rumu vyrábaného z cukrovej trstiny a živeného slnečnými lúčmi. Táto zmena potvrdzuje sľub zachovať výnimočný rum, ktorý ste si vždy vážili. Rovnaká vynikajúca chuť, rovnaká odbornosť, teraz ako Planteray.

Odporúčame aj
-20%
Gift
0.7 L
40%
5
(37 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
39,90 €
49,90 €
-8%
0.7 L
48%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
229,08 €
249,00 €
-13%
Gift
0.7 L
50%
4.5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
42,54 €
48,90 €
-13%
0.7 L
59.7%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
143,46 €
164,90 €
-8%
Gift
0.7 L
46%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
61,55 €
66,90 €
-8%
Gift
0.7 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
41,31 €
44,90 €
-13%
0.7 L
45%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
31,23 €
35,90 €
-30%
Gift
0.7 L
41.7%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
35,63 €
50,90 €
-13%
Gift
0.7 L
42%
(0 recenzií)
Posledné 4 kusy
Cena (s DPH)
60,81 €
69,90 €
-8%
0.7 L
41.3%
5
(1 recenzia)
Na sklade
Cena (s DPH)
51,43 €
55,90 €
-8%
Gift
0.7 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
96,60 €
105,00 €
-35%
0.7 L
28%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
30,23 €
46,50 €
-13%
Gift
0.7 L
42.7%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
26,01 €
29,90 €
-8%
Gift
0.5 L
45%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
78,20 €
85,00 €
-8%
0.48 L
42.5%
5
(15 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
75,35 €
81,90 €
-8%
0.7 L
25%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
13,71 €
14,90 €
-13%
0.05 L
40%
5
(2 recenzie)
Na sklade
Cena (s DPH)
5,66 €
6,50 €
-8%
Gift
0.7 L
66.7%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
102,12 €
111,00 €
-8%
0.04 L
42%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
17,39 €
18,90 €
-8%
Gift
0.7 L
41%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
38,55 €
41,90 €
-8%
Gift
0.7 L
40%
(0 recenzií)
Na sklade
Cena (s DPH)
51,98 €
56,50 €