Pierre Ferrand Réserve, GIFT
Popis
Vyrobený z hrozna Ugni-Blanc z prestížnej vinice Grande Champagne, Ferrand Cognac Double Cask Premier Cru de Cognac, predstavuje zabudnuté umenie zrenia v sudoch po víne. Náš koňak najprv dozrieva v sude po koňaku, potom zreje v sudoch Pedro Ximinez. Toto dvojité dozrievanie prináša vôňu vanilky, sušenej ruže a marhuľového džemu, na podnebí sa mení na chuť vlašských orechov, škorice a sladkého drievka. Double Cask je absolútne krásny na čistú ochutnávku.
Chuť a vôňa
dubsušené ovocieškoricahroznocitrónová trávajablká |
---|
Umenie dozrievania v sudoch po víne. S Double Cask sme sa stali prvým výrobcom koňaku podľa našich vedomostí, ktorý túto techniku použil v modernej dobe. Po druhom dozretí v sudoch Pedro Ximinez je tento koňak plný a bohatý. Toto dvojité dozrievanie prináša vôňu vanilky, sušenej ruže a marhuľového džemu, na podnebí sa mení na chuť vlašských orechov, škorice a sladkého drievka. Double Cask je jednoducho krásny sám o sebe, vyvoláva žiarivý pocit sedenia s priateľmi pred krbom. Pri popíjaní si všimnite hlbokú bohatú chuť, ktorú prináša dlhé zrenie Double Cask jedinečne doplnené lahodnými tónmi zo sudov Pedro Ximinez.
Farba: Príjemná jantárová farba.
Aróma: Vanilka s dominantnými tónmi červeného ovocia (jahoda, čerešňa...), spojenie vlašského orecha, škorice a čokolády.
Chuť: Plné telo a bohaté na podnebí
Záver: Bohatý a hlboký.
Čo stojí za úspechom značky?
Výnimočný vinič, 100% Grande - 1er Cru de Cognac
Vinice, ktoré dodávajú Cognacu Ferrand jeho osobitý štýl, sú vysadené v oblasti Angeac v srdci Grande Champagne, považovaného za top kvalitu Cru de Cognac. Angeac-Champagne je súčasťou toho, čo fajnšmekri nazývajú „Zlatý trojuholník“, ktorý obsahuje najlepšie vinice Grande Champagne.
Destilácia
V Logis d´Angeac prebieha proces destilácie pod dohľadom piatej generácie majstrov značky. Ferrand Cognac sa destiluje pomaly, v malých kotloch s kapacitou 25 hektolitrov a vyznačuje sa výraznou tvarovou hlavou, ktorá pomáha koncentrovať arómy a chute z vína destilovaného na jemné kaly. Nefiltrované kaly, ktoré sú mimoriadne bohaté na ovocné arómy, pomáhajú dodať surovému telu ducha a chuť, ktoré koňak získava v procese zrenia.
Miešanie - blending
Ferrand Cognac vďačí za svoju osobnosť nie len terroiru, v ktorom sa nachádza, ale taktiež hroznu, destilácii, sudom alebo pomalému stárnutiu. Svoju rozlišovaciu spôsobilosť odvodzujú aj z jemného a presného umenia miešania. V Logis d´Angeac odovzdalo svoje nahromadené znalosti päť generácií majstrov pivnice svojim nástupcom. Miešanie je vysoko kvalifikovaná práca. Trvá roky praxe a veľa talentu a intuície, kým si blender dokáže zvoliť destiláty, ktoré sa budú najlepšie dopĺňať a spájať v dokonalej harmónii, aby vytvorili neporovnateľný koňak.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento koňak ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie koňaky v našej ponuke.