Pierre Ferrand Dry Curaçao Yuzu + Ferrand Cognac Ambré, GIFT
V sete nájdete 2 produkty
Ferrand Dry Curaçao Yuzu je kreatívny twist na klasické pomarančové Dry Curaçao z dielne Cognac Ferrand.
Vyrába sa z celého Yuzu a je zmiešané s brandy a koňakom Ferrand. Ide o oživenie starého receptu z 19. storočia.
Yuzu používané pri výrobe Ferrand Dry Curaçao Yuzu, pochádza z L'Agrumiste, biodiverzného sadu v Stredomorí, ktorý sa špecializuje na viac ako 250 exotických druhov ovocia. Zvyčajne sa zbiera na jeseň prísnym procesom ručného zberu. Pri výrobe Ferrand Dry Curaçao Yuzu sa kvôli zachyteniu skutočnej esencie citrusov ponechávajú plody na stromoch až do dosiahnutia najvyššej zrelosti a zbierajú sa až neskoro v sezóne.
Aróma: Yuzu, mandarínka, vanilka, marcipán, ružové lupene, korenie a mäta.
Chuť: Bohatá so silným citrusovým profilom (yuzu, mandarínka a limeta), tropické ovocie, mandle, slivky, karamel, muškátový oriešok a čajové listy.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento likér ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie likéry v našej ponuke.
Experimentovanie je naším mottom vo Ferrande, začínajúc v našich vlastných vinohradoch. S Ferrand Cognac Ambré experimentujeme so staršou, zabudnutou odrodou, mimoriadnym hroznom Colombard, ktoré dopĺňa tradičný Ugni-Blanc. Colombard prináša do Ambré kvetinové tóny orgovánu a kosatca spolu s ovocnými tónmi jablka, hrušky, marhule a sušených sliviek, čím vytvára jasný a svieži koňak.
Farba: Svetlo jantárová.
Aróma: Jemné arómy jabĺk a hrušiek sa objavujú s jazmínom. Naozaj čerstvé.
Chuť: Vanilkové a kvetinové tóny ruže a fialky, nádych marhule a sušených sliviek. Veľmi dobre vyvážené.
Záver: Dlhé a kvetinové
Čo stojí za úspechom značky?
Výnimočný vinič, 100% Grande - 1er Cru de Cognac
Vinice, ktoré dodávajú Cognacu Ferrand jeho osobitý štýl, sú vysadené v oblasti Angeac v srdci Grande Champagne, považovaného za top kvalitu Cru de Cognac. Angeac-Champagne je súčasťou toho, čo fajnšmekri nazývajú „Zlatý trojuholník“, ktorý obsahuje najlepšie vinice Grande Champagne.
Destilácia
V Logis d´Angeac prebieha proces destilácie pod dohľadom piatej generácie majstrov značky. Ferrand Cognac sa destiluje pomaly, v malých kotloch s kapacitou 25 hektolitrov a vyznačuje sa výraznou tvarovou hlavou, ktorá pomáha koncentrovať arómy a chute z vína destilovaného na jemné kaly. Nefiltrované kaly, ktoré sú mimoriadne bohaté na ovocné arómy, pomáhajú dodať surovému telu ducha a chuť, ktoré koňak získava v procese zrenia.
Miešanie - blending
Ferrand Cognac vďačí za svoju osobnosť nie len terroiru, v ktorom sa nachádza, ale taktiež hroznu, destilácii, sudom alebo pomalému stárnutiu. Svoju rozlišovaciu spôsobilosť odvodzujú aj z jemného a presného umenia miešania. V Logis d´Angeac odovzdalo svoje nahromadené znalosti päť generácií majstrov pivnice svojim nástupcom. Miešanie je vysoko kvalifikovaná práca. Trvá roky praxe a veľa talentu a intuície, kým si blender dokáže zvoliť destiláty, ktoré sa budú najlepšie dopĺňať a spájať v dokonalej harmónii, aby vytvorili neporovnateľný koňak.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento koňak ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie koňaky v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Ferrand Cognac je značka nadväzujúca na viac ako 200 ročnú tradíciu výroby francúzskeho koňaku. Za svoje výborné renomé vďačí najmä master blenderovi Alexandrovi Gabrielovi, ktorý oživil pôvodné koňakové receptúry 18. a 19. storočia a obohatil ich o súčasné trendy.