Neisson Profil 107 Bio, GIFT
Popis
Neisson Profil 107 Bio je jantárový agricole rum, ktorý zreje 15 mesiacov v sudoch po Bourbone a potom sa prenesie do 10 sudov s objemom 225 litrov, ktoré prešli novým opečením. Toto vydanie pre rok 2020 je certifikované ako bio.
Chuť a vôňa
citrusové plodykvetiny |
---|
Neisson Profil 107 Bio je rum zrejúci v dreve z Martiniku. Pre niekoľko z týchto nových fliaš Neisson experimentoval s niekoľkými profilmi opekania nových dubových sudov. Z tohto experimentu bolo vybraných niekoľko profilov, vrátane profilu 107, ktorý bol vybraný pre tuto šaržu. Rum vyrobený z čistej organickej šťavy z cukrovej trstiny teda zreje 20 mesiacov najskôr v starých sudoch po bourbone, potom v sudoch profilu 107.
Aróma a Chuť: Má intenzívnu ovocno-korenistú vôňu s nádychom vanilky a sladkého drievka. Pod ním sa miešajú kvetinové tóny cukrovej trstiny.
Typ: Rhum Agricole
Surovina: Šťava z cukrovej trstiny
Fermentácia: Vlastné výberové kvasinky
Spôsob výroby: kreolská kolónová destilácia
Dozrievanie: Tropické
NEISSON Le Rhum
Neisson, najmenší nezávislý liehovar na Martiniku, bol založený v obci Carbet bratmi Neissonovými v roku 1931, Adrien a Jean, z ktorých každý mal veľmi špecifickú úlohu. Adrien sa staral o operácie. Jeho brat Jean, inžinier, bol zodpovedný za transformáciu a inštaláciu ich slávnej destilačnej kolóny vyrobenej z medi známej ako kolóna Savalle v roku 1958. Bolo to v roku 1995, keď liehovar Neisson zmenil majiteľa, Claudine Vernant Neisson, dedička tohto liehovaru, v sprievode svojho syna prerobila jeho chod a do 3 rokov ho vrátili na mapu. Ich úspech stále rástol a v roku 2013 sa obaja inovátori rozhodli vyrábať ekologické poľnohospodárske rumy v dokonalej harmónii s okolitým ekosystémom.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.