Inca Bitters
Popis
Inca Bitters boli vyvinuté špeciálne na miešanie peruánskeho národného nápoja Pisco Sour. Intenzívna aróma bitters dokonale ladí s ovocným hroznom pisco a kyslosťou limetky.
Chuť a vôňa
škoricaklinčekykvetinyhorec |
---|
Inca Bitter má korenistú, škoricovú arómu, ktorú dopĺňajú jemné kvetinové tóny. Pikantnosť škorice a klinčeka dopĺňa nádych koreňa horca.
Peruánsky kultový koktail bol vyvinutý okolo roku 1916 a čoraz obľúbenejší je aj v Nemecku. Horké INCA dokonale harmonizujú s chuťou hrozna pisco. Vôňa charakteristická škoricou a klinčekmi dodáva tomuto nápoju šmrnc. Inca Bitters sú vhodné aj na miešanie rôznych tiki koktailov alebo rumových punčov.
PISCO SOUR recept
Pisco Sour je peruánsky kokteil založený na hroznovom brandy s názvom Pisco. Je pomenovaný po meste v Peru.
- Vložte do šejkra vaječný bielok (= 3 cl) a silno ho pretrepte, kým sa nespení.
- Potom sa pridajú 4 cl Pisco a 3 cl limetkovej šťavy a cukrový sirup.
- Celé sa to najprv silno pretrepe bez ľadu a potom ešte raz krátko s ľadom.
- Nakoniec sceďte do pohára a dochuťte tromi až štyrmi kvapkami Inca Bitter, aby nápoj mohol rozvinúť celú škálu vôní.
Hoci Perola vytvorila Inca bitter s ohľadom na Pisco Sour, je vhodný aj pre iné nápoje z juhoamerického kontinentu alebo ním inšpirované. Vyskúšajte bitter s rumom alebo v tiki drinkoch.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento bitter ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie bittery v našej ponuke.