Amrut Spectrum 2021, GIFT
Popis
Amrut SPECTRUM je komplexný single malt, ktorý určite uspokojí aj tých najnáročnejších znalcov. Ide o veľmi limitované vydanie iba 6 000 fliaš na celom svete.
Chuť a vôňa
korenievanilkamed |
---|
Amrut Spectrum je lahodná whisky zrejúca v sude vyrobenom na mieru a je to jediná svojho druhu na svete, bezkonkurenčná inovácia využívajúca sud, ktorý nie je vyrobený z jedného druhu dubových palíc, ale zo štyroch rôznych typov. Na výrobu Spectra 004 bola použitá dvojdielna technika zrenia, pričom prvou z nich bolo zrenie liehu New Make v ex-Bourbon sudoch, po ktorom nasledovalo prenesenie zrejúceho liehu do vlastných sudov. Vlastné sudy sú vyrobené zo 4 rôznych druhov palíc, nový americký dub s úrovňou Char 3, nový francúzsky dub s ľahkým opekaním, palice ex-Oloroso a palice ex-PX Sherry. Vyššie uvedený sud má rovnaké proporcie všetkých štyroch druhov palíc usporiadaných jeden po druhom, čo dodáva sladu svoje vlastné charakteristiky a zložitosť, ktoré sa prejavujú vo vôni a podnebí.
Aróma: Sušené ovocie a vianočný puding s takmer dokonalým spoločníkom kokosového krému s vanilkou. Toffee puding a odtieň santalového dreva.
Farba: Tmavý med
Chuť: Jemné korenie, krémový vanilkový puding.
Celkovo: Osviežujúci, mätový odtieň a končí sladkým tónom.
Indická destiléria Amrut funguje od roku 1948 a je prvým producentom single malt whisky, ktorý má certifikáty na export do Európskej Únie. Sídlo Amrut leží v pomerne teplej klíme, čo sa odráža aj na zrení ich whisky - po troch rokoch zrenia stratí jeden sud až 145 litrov zo svojho obsahu. To je daň za jedinečné a špecifické vlastnosti, ktorými ich whisky oplývajú.
Čo ďalej?
Chceli by ste túto whisky ochutnať? Výborne! Pridajte si ju do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie whisky a whiskey v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Spoločnosť Amrut Distilleries bola založená v roku 1948 v juhoindickom meste Bangalúr. Pôvodne sa zameriavala na výrobu rumu a brandy, neskôr však začali experimentovať s vytváraním vlastného sladu na výrobu whisky. Dnes destiléria pracuje s jačmeňom tej najvyššej kvality, ktorý rastie na úpätí Himalájí, v oblastiach Punjab, Haryana a Rajasthan.