Akashi White Oak, GIFT
Popis
Aróma: Horúce tóny, čokoláda, arašidy, citrónová tráva a jemný náznak pikantnosti.
Chuť: Cherry, vlašské orechy, muškát, korenie.
Záver: Stredná dĺžka, sladký záver s tónmi sušených marhúľ.
Chuť a vôňa
koreniesherryvlašské orechymuškát |
---|
Akashi White Oak je whisky miešaná v škótskej tradícii s japonskou precíznosťou. Ide o jedinú whisky na svete, ktorú vyrobil Toji (veľmajster v umení tvorby sake) tým, že zaviedol metodológiu vytvárania sake do procesu výroby whisky. Použitý destilačný proces je kratší ako tá, ktorú používajú škótske a ostatné japonské liehovary, čo zase znižuje hladinu alkoholu. V dôsledku toho Akashi whisky nevyžaduje takú dlhú dobu starnutia, zatiaľ čo jej jadro sladu (objem sudov) je hladké a jemné.Akashi White Oak je miešaná whisky, ktorá zreje v japonskom sude Shochu (americký dub), v ktorých predtým zrel bourbon (3 roky) a sherry (2 roky).
Farba: Karamel.
Aróma: Horúce tóny, čokoláda, arašidy, citrónová tráva a jemný náznak pikantnosti.
Chuť: Cherry, vlašské orechy, muškát, korenie.
Záver: Stredná dĺžka, sladký záver s tónmi sušených marhúľ, slad.
Čo ďalej?
Chceli by ste túto whisky ochutnať? Výborne! Pridajte si ju do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie whisky a whiskey v našej ponuke.
Recenzie a hodnotenie
Články
Japonská whisky: Príbeh ako žiak (možno) predbehol učiteľa
Aký je rozdiel medzi whisky, whiskey a bourbonom?
3 dôvody, prečo dať šancu japonskej whisky, ktorá dobýja svet
Eigashima Shuzo Distillery (v japončine Biely Dub) je jedna z najstarších rodinných značiek v Japonsku, ktorá sa zaoberá výrobou destilátov. Jedným z ich produktov sú tiež whisky Akashi, ktoré oceňujú aj skutoční znalci tohto druhu alkoholu.